🎁 Un cadou 100% personalizat 🇷🇴 Produs Român și Calitate Superbă 📦 Livrare gratuită peste 200 RON

Design de apartament mic - 6 sfaturi pentru a face ca spațiul tău să se simtă mai mare

Decorarea cu stil a unui apartament mic nu este atât de dificilă pe cât ați putea crede. Dacă aveți fler pentru designul interior și puțină imaginație, puteți crea casa visurilor dumneavoastră, chiar dacă suprafața nu este cea pe care o căutați. 

Dacă v-ați mutat recent într-un apartament mai mic sau pur și simplu doriți să profitați la maximum de casa dvs. actuală și să faceți ca spațiul să pară mai mare, citiți mai departe. Am adunat 8 sfaturi utile pentru decorarea unui apartament mic. 

Investiți în dispozitive multifuncționale

O modalitate excelentă de a crea un spațiu elegant și practic este de a alege mobilier și echipamente multifuncționale dintr-o gamă largă de opțiuni. Un birou modular sau un pat rabatabil poate oferi mult spațiu în timpul zilei, atunci când nu îl folosiți. De exemplu, cu ajutorul unei oglinzi, un birou poate fi transformat în câteva minute din birou în măsuță de toaletă.

kis lakas otletes berendezese

Dacă locuiți într-un apartament mic, aveți noroc, pentru că "mini-casă" a devenit foarte la modă în ultima vreme, așa că există mulți producători care vând mobilier și echipamente care pot fi folosite într-un apartament mic într-un mod imaginativ și inovator. De asemenea, în orașele mari, fiecare metru pătrat devine din ce în ce mai valoros, așa că este bine să știi cum să profiți la maximum de micul tău spațiu de locuit.

Design elegant al zonelor de depozitare

Într-un apartament mic, pereții sunt prietenii tăi. Pentru un aspect clasic, alegeți mobilier lung, de la perete la perete sau de la tavan la tavan. Asigurați-vă că ancorați mobilierul instabil (lung și îngust) de perete. Pentru un stil mai modern, dulapurile plutitoare vor fi de ajutor. Nu, nu au aripi pentru a pluti. Acestea trebuie să fie susținute cu șuruburi bune și lungi de 10 sau 12 inci. Ne întoarcem la primul sfat de aici. Alegeți tot mobilierul mare astfel încât să aibă sertare și unități de depozitare. Dacă aveți deja mobilier existent, un tâmplar poate realiza un set frumos de unități de depozitare, de exemplu, de dimensiuni care să încapă sub pat.

Timp de trei ani am locuit într-un apartament în care puteai să te întorci în bucătărie dacă erai atent. Dacă nu ai fost atent, probabil că ai răsturnat ceva. Soluția a fost mobilierul făcut la comandă, fixat pe pereți. Tot ceea ce nu era folosit zilnic ajungea în mobilierul de bucătărie, măsurat la milimetru. Da, știu ce vrei să spui, a costat o avere. Dar, de asemenea, gândiți-vă la faptul că nu trebuie să proiectați o piesă de mobilier de 50 de metri pătrați, astfel încât suma este mai prietenoasă. Deci, ca să rezumăm: cu pereți și mobilier personalizat, aveți o mulțime de opțiuni pentru a vă depozita lucrurile într-un apartament mic.

+Tip: Țineți cât mai multe lucruri din casă la vedere. Păstrați totul la locul său. În sertare, dulapuri. Vă oferă o mai mare senzație de spațiu. 

Alegeți-vă cu înțelepciune culorile

Decorarea unui apartament mic într-un mod imaginativ se bazează aproape în întregime pe alegerea culorilor. Bine, asta nu e adevărat. Dar puteți face o mare diferență în ceea ce privește senzația de spațiu dacă vă alegeți culorile cu înțelepciune. Ar trebui să optați neapărat pentru culori deschise, deoarece acestea reflectă mai bine lumina și fac apartamentul mai luminos. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți complet la elementele de culoare închisă, poți alege câteva dintre ele, ele îți vor da acel sentiment de confort. 

Oglinda mea, oglinda mea, spune-mi care este cel mai frumos apartament din țară

Oglinzi. Nu aveți nevoie de o diplomă în știința rachetelor sau chiar în imobiliare pentru a ști că o oglindă adaugă spațiu. Nu ezitați să folosiți oglinzi. Pentru contrast, ramele lor pot fi întunecate. Oglinzile, la fel ca și culorile deschise, sunt reflectante și pot face ca locuința să pară de două ori mai mare dacă le poziționați inteligent. 

Imagini de fundal

Cea mai bună decizie în acest caz este de a merge în direcția minimalistă. Imagini simple, alb-negru sau abstracte. Evident, pentru un apartament mai mic, este ideal să ai mai puține tablouri de perete. Alegeți cele care accentuează frumos peretele și au semnificație. Aceasta ar putea fi o constelație sau un poster pentru copii. Și iată un ghid pentru alegerea tapetului pentru dormitor.  

kis lakas otletes berendezese

În cele din urmă, alegerea materialelor 

Dacă nu vreți ca locuința dumneavoastră să dea senzația de dezordine, culorile deschise sunt, de asemenea, o alegere bună pentru materiale. Amestecul de materiale nude și albe poate da o senzație de lux foarte plăcută. Încercați ca nu mai mult de 2-3 culori să domine casa dumneavoastră. Țesăturile mai moi, cu blană falsă, pot fi o alegere bună dacă nu aveți animale de companie care își varsă blana pe aceste materiale. Dacă nu sunteți un fan al covoarelor și aveți podele frumoase din lemn masiv, mocheta este opțională. Un aspirator robot va ușura lucrurile și în acest caz și va fi mai ușor să faceți curățenie după animalul dvs. de companie.