🎁 Un cadou 100% personalizat 🇷🇴 Produs Român și Calitate Superbă 📦 Livrare gratuită peste 200 RON

Designul colțului de lectură: 5 sfaturi pentru o experiență confortabilă

Amenajarea designului colțului de lectură înseamnă că apartamentul nu mai este un apartament, ci o casă. Dacă vreți să scăpați de toate probleme de zi cu zi pentru puțin timp, iată câteva idei cum să faceți acest lucru într-un mediu foarte confortabil și primitor. 

Cum să creați colțul de lectură perfect?

Oricine iubește cititul știe că nu există nimic mai bun decât să scoți cartea preferată într-o după-amiază mohorâtă de toamnă și să te relaxezi cu o ceașcă de ceai fierbinte într-un colț confortabil amenajat în acest scop. Dar cum începi? Iată mai jos 5 sfaturi pentru a crea un colț de lectură, cu câteva extra. 

1. Găsiți locul

Acesta poate fi sub scări, în sufragerie sau chiar într-o cameră ferită de zgomotul familiei. Este important ca atmosfera din cameră să se potrivească cu cea din colțul de lectură. Este un avantaj să aveți o fereastră în apropiere, deoarece este mai bine să citiți în lumină naturală. Evident, veți avea nevoie de o sursă de lumină seara, dar mai multe detalii despre asta mai târziu.  

Mulți oameni aleg un colț al dormitorului, care este un loc ideal pentru a citi ca parte a rutinei de seară și un bun precursor pentru un somn odihnitor. 

2. Determinați pe ce stați 

Acum că ați găsit locul ideal, este timpul să vă ocupați de factorul confort. Cea mai bună alegere posibilă este un fotoliu mare și confortabil, cu condiția să dispuneți de spațiu, bineînțeles. Dacă nu aveți, o canapea mică pe care o aveți deja este o alegere perfectă, deoarece vă permite să ațipiți ușor după (sau înainte de) un capitol. Este, de asemenea, un loc bun pentru a pune perne și pături care vă vor face să vă simțiți mai confortabil și vă vor face să vă doriți să ațipiți toată iarna. :)

3. Asigurați-vă că aveți sursa de lumină potrivită

După cum ați citit mai sus, ideal ar fi să vă planificați colțul de lectură lângă o fereastră. O lampă de podea este, de asemenea, utilă pentru a citi seara. Așezați-l în spatele sau în colțul unui fotoliu sau al unei canapele, de preferință astfel încât lumina să vină din spate. Asigurați-vă că folosiți o sursă de lumină gălbuie, care este cea mai bună pentru lectură și care vă va ajuta să dormiți mai profund.

4. Aranjați raftul de cărți

Dacă nu sunteți un șoarece de bibliotecă cu cărți peste tot în casă (ceea ce nu este neapărat un lucru rău), este o idee bună să adaptați dimensiunea raftului dvs. la mărimea casei, apartamentului sau camerei. De asemenea, puteți opta pentru o soluție foarte creativă, în care raftul se află în colțul de lectură, dar funcționează și dacă majoritatea cărților se află în aceeași cameră cu colțul de lectură.

5. Urmează peretele galeriei 

Tablourile de perete sunt o necesitate pentru un colț de lectură confortabil. Odată ce ați obținut lista de mai sus, este timpul să personalizați cu adevărat colțul de lectură și să alegeți tablourile și imaginile care vor da colțului preferat un aspect unic și plăcut. O hartă stelară personalizată arată grozav în orice parte a casei, așa că este o alegere excelentă pentru colțul de lectură, dar puteți alege și un poster de oraș, dacă este mai în concordanță cu tema abordată. Oricare ar fi cea pe care o alegeți, veți lua decizia corectă, deoarece aceste postere arată foarte bine și dau o vibrație minunată. 

Sfaturi suplimentare pentru colțul  de lectură  

Nu vă zgârciți cu păturile și pernele. Cu cât ai mai multe straturi pe canapea sau pe fotoliu, cu atât mai confortabilă va fi aceasta. Cu toate acestea, asigurați-vă că sunt amplasate cu bun gust și funcțional în același timp (adică vă puteți așeza de pe perne). Folosiți maximum 2 sau 3 culori. Sugestia noastră este să alegeți culori pastelate, pentru a crea un efect calmant și a evita distragerea atenției. 


Se recomandă, de asemenea, o măsuță sau un raft în apropierea canapelei sau a fotoliului, astfel încât să aveți la îndemână cartea preferată sau ceaiul sau cafeaua pe care vă place să le sorbiți în timp ce vă scufundați în lumea voastră fantastică. 


Faceți mereu timp să citiți: fie că e vorba de cărți fantasy, de autodepășire, de decorațiuni interioare, de cărți motivaționale, important este să vă faceți timp să citiți. Este bine cunoscut faptul că persoanele care citesc în mod regulat sunt mai calme, mai concentrate și mai echilibrate în viața de zi cu zi. Oferiți-vă această oportunitate prin crearea unui colț de lectură.