🎁 Un cadou 100% personalizat 🇷🇴 Produs Român și Calitate Superbă 📦 Livrare gratuită peste 200 RON

Sfaturi pentru păstrarea amintirilor

Putem observa că tehnologia ne oferă multe oportunități de a păstra amintiri. De exemplu: aparate foto din ce în ce mai bune, care fac nenumărate poze, chiar și la o singură ocazie specială. 

În același timp, există tendința de a face o mulțime de fotografii, dar nu prea există timp pentru a le sorta și a le analiza. Dar de ce se întâmplă acest lucru? Trebuie să fi văzut albumele foto prețioase ale părinților sau bunicilor, nu-i așa?  Imagini despre ocazii cu adevărat speciale, nunți, botezuri, chiar și tablouri pe perete bazate pe ele.  

Generația de astăzi nu a păstrat prea multe din aceste lucruri. Mii de fotografii în memoria telefoanelor pe care s-ar putea să nu le mai vedem niciodată, pentru că sunt atât de multe fotografii încât până ajungem la cele care ne interesează, timpul real, viața reală, a și trecut pe lângă noi. Și dacă există un lucru pe care îl putem spune despre generația actuală, este că prețuiesc timpul și, deși uneori nu se pare, cred că se bucură de moment și vor să păstreze amintirile într-un mod organizat. Iar cu acest gând am și ajuns la scopul articolului nostru: să vă ajutăm să faceți acest lucru. Sfaturile noastre pentru păstrarea amintirilor: 

Învață cum să faci o fotografie conștientă

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care vi le pot da este să învățați să faceți fotografii conștiente. Ce înseamnă asta? Nu trebuie să faceți 15 fotografii identice ale aceluiași deal. Este de ajuns doar una bună sau dacă doriți mai multe, dar alegeți-o pe cea mai bună pe loc și ștergeți-le pe celelalte. Durează aproximativ 15 secunde, dar credeți-mă, merită pe termen lung, pentru că nu va trebui să petreceți ore întregi alegând fotografiile după eveniment.

tippek az emlékek megőrzésére

Trăiți în prezent

Cu cât ne agățăm mai mult de ceva, cu atât este mai probabil să îl pierdem. Cercetările privind modul în care ne amintim lucrurile au fost efectuate în 2013, 2017 și 2021.

Așa-numitul "sindrom Google" înseamnă că ne amintim mult mai puține lucruri și memorăm mult mai puține lucruri decât predecesorii noștri, deoarece Google este acolo pentru orice. Putem găsi orice în câteva secunde, așa că este complet inutil să memorăm câți dinți are un hipopotam.

Prin fotografierea evenimentelor, luăm de pe umerii noștri "povara" de a ne aminti lucrurile. Dar este cu adevărat o povară sau este involuntară? Folosiți-vă telefonul cât mai puțin posibil la evenimentele importante și încercați să trăiți momentul. Știu că sună banal, dar cercetările o demonstrează. Așa vă veți aminti cu adevărat lucrurile.

Stocați și organizați în cloud 

Dacă aveți deja multe fotografii (să zicem, mai mult de zece mii de exemplare, ca partenerul meu), aveți probleme. În cazul lui, era o situație neplăcută, deoarece plătea deja serviciului iCloud de la Apple o sumă frumușică în fiecare lună doar pentru a stoca aceste fotografii niciodată văzute. Memoria telefonului renunțase de mult la luptă, așa că rămăsese doar cu norul. Stocarea fotografiilor în cloud este o soluție bună, dar depinde de serviciul ales.


Părerea mea personală este că Google Photos este în prezent una dintre cele mai bune alegeri. Google este dispus să vă stocheze fotografiile la o rezoluție foarte prietenoasă, în cantități nelimitate, și nu numai că aveți opțiunea de a le organiza în albume, dar inteligența artificială o face pentru voi. Acesta va clasifica fotografiile în funcție de locație, tipul de imagine (de exemplu, mașini, alimente, plante, animale, Grecia etc.). 

Alegeți evenimente și locuri importante și surprindeți-le într-un mod special

În viața fiecăruia dintre noi, există câteva evenimente cu adevărat definitorii, importante. Nu este suficient să faceți doar câteva fotografii. Vă puteți gândi la nunți, unde fotografii cer o mulțime de bani pentru a face fotografii foarte bune. Dar întrebați oamenii căsătoriți de câțiva ani: de câte ori și-au scos albumul de nuntă?


Dar atunci care este soluția? Există multe soluții, iar acestea sunt elegante, pline de imaginație și eficiente din punct de vedere al costurilor:

Harta cerului: alege un eveniment important din viața ta. Constelația este un poster frumos care prezintă cum arătau stelele la data și locul special. Puteți adăuga un scurt memento sau un citat. Înrămați această imagine și atârnați-o pe perete într-un loc vizibil. Acest lucru garantează că evenimentul nu va fi uitat niciodată și că veți avea o amintire foarte frumoasă. Aici puteți crea o imagine personalizată, în foarte multe variante și culori. 


Poster de oraș: dacă aveți un oraș sau un loc special pe care l-ați vizitat de multe ori, de care vă leagă multe amintiri, dar nu vreți să aglomerați pereții cu poze, un poster de oraș unic este soluția. Care este locul de care vă veți aminti mereu cu zâmbetul pe buze? Creați aici posterul perfect pentru oraș. 

város poszter