🎁 Un cadou 100% personalizat 🇷🇴 Produs Român și Calitate Superbă 📦 Livrare gratuită peste 200 RON

Drep de returnare - OLD

1. Clientul are dreptul de a anula contractul fără a da motive. Clientul are dreptul de retragere în cazul unui contract de vânzare a unui produs

- produsul,

- în cazul vânzării mai multor produse, în care fiecare produs este furnizat la un moment diferit, până la ultimul produs furnizat;

- în cazul unui produs format din mai multe loturi sau bucăți, ultimul lot sau bucata livrată;

- dacă produsul urmează să fie furnizat în mod regulat într-o perioadă specifică, acesta poate face acest lucru în termen de paisprezece zile de la data primirii primului serviciu de către consumator sau de o terță parte, în afară de transportator, indicat de transportator.

2. Clientul își poate exercita dreptul de retragere înainte de primirea Produsului.

3. Dacă Clientul exercită dreptul de retragere, o declarație clară în acest sens îl va livra Comerciantului. Clientul poate exercita dreptul de retragere folosind formularul de declarație de șablon atașat la aceste GTC. Clientul își va exercita dreptul de retragere în termenul transmițând notificării de retragere către comerciant înainte de expirarea termenului de mai sus. În toate cazurile, comerciantul va confirma primirea declarației.

4. În caz de anulare scrisă, se consideră că a fost validat până la termen dacă Clientul trimite declarația către comerciant în termen de 14 zile calendaristice (chiar și în a 14-a zi calendaristică). În cazul notificării prin poștă, prevalează data publicării sau, în cazul notificării prin e-mail, data trimiterii e-mailului. Comerciantul recomandă ca, în cazul trimiterii poștale, Clientul să poată expedia declarația sa cel puțin ca articol înregistrat, astfel încât data și ora postării să poată fi dovedite. Clientul poartă sarcina de a dovedi că și-a exercitat dreptul de retragere, astfel cum este definit în Regulament și în prezentul GTC.

5. În caz de anulare, Clientul returnează fără întârziere produsul comandat în cutia sa nedeschisă, dar îl va returna în termen de 14 zile de la data notificării anulării. Termenul-limită se consideră îndeplinit dacă Clientul trimite (livrează sau înnapoiază produsul către curierul comandat de acesta) înainte de expirarea termenului de 14 zile. Costul returnării Produsului va fi suportat de către Client. Comerciantul nu acceptă un colet trimis în numerar la livrare sau de un serviciu portuar (plătitor). Pe lângă costul de returnare a Produsului, Clientul nu suportă alte costuri asociate cu anularea.

6. Dacă Clientul reziliază Contractul, Comerciantul va rambursa orice contraprestație, inclusiv livrarea, plătită de Client imediat, dar nu mai târziu de 14 zile de la primirea notificării de anulare a Clientului, cu excepția costurilor suplimentare suportate din cauza: Clientul a ales un alt mod de transport decât cel mai ieftin mod standard de transport oferit de Comerciant. Comerciantul va avea dreptul să rețină restituirea până la returnarea Produsului sau Clientul a dovedit în mod credibil că a fost returnat: din oricare dintre acestea este luat in considerare data mai anterioară.

7. Comerciantul va folosi o metodă de plată identică cu metoda de plată folosită în tranzacția inițială pentru restituire, cu excepția cazului în care Clientul consimte în mod explicit la o altă metodă de plată; din cauza utilizării acestei metode de rambursare nu se vor percepe costuri suplimentare.

8. Datorită naturii produselor, comerciantul rambursează costurile specificate mai sus numai în cazul produselor returnate într-un ambalaj nedeschis, intact. În cazul în care o cutie deteriorată sau spartă va fi returnată ca articol de returnare, comerciantul încheie procesul de anulare și rambursare cu efect imediat și va notifica prompt Clientul cu privire la aceasta.